Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΣΧΕΔΙΑ -ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ



Θεσσαλονίκη 9/5/2011

Αξιότιμοι συνεργάτες,

Είναι μεγάλη τιμή μας και θεωρούμε ότι παράλληλα είναι και χρέος μας να συστρατευτούμε και εμείς ως σύνδεσμος τουριστικών πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης στη προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι οι φορείς της πόλης μας για την καλύτερη δυνατή οργάνωση ενός SHOPPING ΦΕΣΤΙΒΑΛ που θα προωθήσει ευρύτερα τα οικονομικά συμφέροντα όλων των εμπλεκόμενων φορέων της αγοράς μας.

Συγκεκριμένα προτείνουμε άμεσα την αξιολόγηση ενός MASTER PLAN που θα περιλαμβάνει τους ακόλουθους τομείς :

-      ΟΡΓΑΝΩΣΗ του project.
-      ΠΡΟΩΘΗΣΗ
-      ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-      ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ως φορέα και πλατφόρμα συντονισμού των παραπάνω προτείνουμε την επιτροπή που θα ορίσει ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Θες/νικης

Θεωρούμε ότι απαιτείται :
Προσδιορισμός ημερομηνίας εκδήλωσης του Shopping Festival
Διάρκεια : Μια (1) εβδομάδα
Έναρξη ΔΕΥΤΕΡΑ / Λήξη ΚΥΡΙΑΚΗ
Παράταση λειτουργίας των καταστημάτων
Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο και Κυριακή μέχρι τις 18:00.

ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Η πρόταση μας είναι να <<χωριστεί>> η πόλη σε τρία (3) τμήματα ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ και κέντρο έτσι ώστε να επωφεληθούν όλοι οι επιχειρηματικά της πόλης (αντίστοιχο είναι το profile της έκθεσης Istanbul Shopping Festival)

Εάν οι εμπλεκόμενοι φορείς, οργάνωσης του project, αρνηθούν και επιμένουν μόνο για το κέντρο της Θες/νικης πρέπει να τονίσουμε ότι η άποψη του Συνδέσμου μας είναι ότι πρέπει να δικαιολογήσουμε τη θέση μας (Φεστιβάλ μόνο στο κέντρο) ως μια προσπάθεια που μελλοντικά θα καλύψει όλη τη επιχειρηματική ομάδα της πόλης μας, χωρίς εξαιρέσεις. Τέλος πιστεύουμε ότι προσπάθειες που θα προσδιορίζουν τους χώρους τις ΔΕΘ ως σημεία αγοράς μάλλον κακό θα κάνουν.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Events, χορευτικών, street parade, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, όλες τις ώρες σε συντονισμό με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θες/νικης.

ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ 10-20 % που θα έχει ισχύ σε όλα τα καταστήματα σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο της πόλης.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ το όποιο θα μοιράζεται σε όλα τα βόρεια και ανατολικά σημεία της χώρας μας (Εύζωνοι – Νίκη – Προμαχώνας – έξοχη Κήποι) τουλάχιστον ένα μηνά πριν τη διοργάνωση του project.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ μας στα Σκόπια – Βουλγαρία – Τουρκία – Ρουμανία  για να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες με τις απαραίτητες συνεντεύξεις τύπου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ TOUR OPERATORS στο βαλκανικό περίγυρο και δραστηριοποίηση των μεγαλύτερων Ελλήνων επιχειρηματιών του χώρου με τα αντίστοιχα κίνητρα.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ για ειδικά εκπτωτικά πακέτα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ (λχ. ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!), κληρώσεις δώρων για όσους προσκομίζουν αποδείξεις πάνω από 100 € παραλαβή των αποδείξεων θα πραγματοποιείται σε συγκεκριμένα σημεία που διευκολύνουν όλους τους αγοραστές). ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ – ΛΙΜΑΝΙ, κλπ. 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ που δραστηριοποιούνται προς / από Θες/νικη με διαφήμιση στα in-flight magazines AegeanOlympic MalevAlitaliaTurkish,Air Malta, κλπ.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΥ από τοπικούς φορείς η ξένο επιχειρηματικό φορέα (ίσως της Turkish) που θα βοηθήσει στην προβολή του project στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΜΕ στους όμορους νομούς (Πιερία – Χαλκιδική – Ημαθία – Πέλλα, κλπ.) για την οργάνωση του project.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ καμπάνια στα τουριστικά λεωφορεία (banners), μέλη του συνδέσμου μας  προς το εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια του project λειτουργία όλων των πλωτών μέσων στη παραλία Θες/νικη για Θαλάσσιο περίπατο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ μας να αλλάξει συμπεριφορά (σκουπίδια, παράνομες σταθμεύσεις, κορναρίσματα για όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, κλπ.)  

ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ στο λιμάνι και τους χώρους της Έκθεσης.

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ MOTTO
Έχουμε καλεσμένους στη πόλη μας!
We’ ve got guests in our city!
(με σκοπό την ανάπτυξη του αισθήματος φιλοξενίας, ζεστασιάς και ανθρώπινων σχέσεων  πέρα από τις αυστηρά επαγγελματικές και οικονομικές <<φόρμες>>)

Η ομάδα που θα αναλάβει την οργάνωση του project να στελεχωθεί από εθελοντές, φοιτητές και άτομα που θέλουν αφιλοκερδώς να προσφέρουν στη σωστή κατεύθυνση.

Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό να υπάρξει μια επιστημονική στατιστική εκτίμηση των αποτελεσμάτων της όλης προσπάθειας, έτσι ώστε να αντληθούν τα ανάλογα συμπεράσματα που θα μας βοηθήσουν στην αρτιότερη οργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων στο μέλλον, με απώτερο στόχο να θεσμοθετηθεί η συγκεκριμένη διαδικασία σε ετήσια βάση.

Το ΔΣ. Και τα μέλη του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗΣ θα είναι πάντα αρωγοί σε αυτή τη προσπάθεια.

Με εκτίμηση,
ΔΣ του Συνδέσμου
Στέφανος ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗΣ
Έφορος Εκπρόσωπος Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου