Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ



ΜΟΥΔΑΝΙΑ 21/5/2011
Ο Συνδεσμος πρακτόρων ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -ΘΡΑΚΗΣ  για άλλη μια φορά με συνέπεια, ευθύνη  και αποτελεσματικότητα παρευρέθηκε στο σημείο αναχώρησης παράτυπης  εκδρομής  για να την παρεμποδίσει ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΕΙ  ΕΚΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ   υπερασπιζόμενος  τα συμφέροντα του κλάδου.
Η συγκεκριμένη εκδρομή  ήταν προγραμματισμένη με ωρα αναχώρησης 7.00 π.μ. από τον Σύνδεσμο παρίσταντο ο πρόεδρος της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ κ ΠΕΖΙΚΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ,ο πρόεδρος του Συνδέσμου πρακτόρων ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -ΘΡΑΚΗΣ κ.ΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ τα μέλη ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ Δ , ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ  ΧΑΡΗΣ, ΣΙΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ,ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ  και βεβαίως το ΣΔΟΕ η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ και η ΤΡΟΧΑΙΑ.

Η εκδρομή είχε προγραμματισθεί σαν μετακίνηση χορωδίας  για ΛΕΥΚΑΔΑ καμουφλαρισμένη με μέλη οικογενείας χορωδών εναντι τιμήματος εισιτηρίου ανευ αποδείξεως 150 ευρω κάτι πού απαγορεύεται από την νομοθεσία σχετικα με την οργάνωση εκδρομων οπως ορίζεται απο τον  Ν. 2446/96

Ο Ελεγχος των αρμόδιων οργάνων εμπόδισε την αναχώρηση της εκδρομής αφαιρώντας τις πινακίδες του λεωφορείου του ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ που θα εξυπηρετούσε τους εκδρομείς χωρίς να έχει την νομιμότητα .

Οι οργανωτές προσπάθησαν να φέρουν άλλο πούλμαν για την πραγματοποίηση της εκδρομής μετά από 2 ώρες και οταν αυτό ήρθε από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  και ενημερώθηκε για τον απεργοσπαστικό ρόλο του αρνήθηκε και αυτό να συμετάσχει στην παράνομα φορολογικά  οργάνωση  της εκδρομής βοηθώντας το εργο του συνδέσμου .

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ  ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ !!!


                                          Με εκτίμηση 


Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -ΘΡΑΚΗΣ

Παρακάτω η καταγγελία για την συγκεκριμένη εκδρομή


Α.Π.   4836                                        ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 20/05/2011


Προς: ΕΟΤ   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
TOYΡΙΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΤΡΟΧΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
           ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ


Θέμα:  Παράνομη οργάνωση εκδρομής από ιδιώτη και παράνομη μεταφορά από δημοτικό λεωφορείο


Έπειτα από καταγγελίες επιβατών  οι οποίοι  έχουν πληρώσει χωρίς να παραλάβουν  αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθεί παράνομη οργάνωση εκδρομής το Σάββατο  21/05/2011 με προορισμό τη Λευκάδα καθώς και παράνομη μεταφορά από δημοτικό λεωφορείο.
Η αναχώρηση θα γίνει από το γήπεδο των Μουδανιών την 21/05 και ώρα 07:00 το πρωί.
Τα τουριστικά γραφεία είναι σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν 393/76 νόμιμες οργανωμένες επιχειρήσεις οι οποίες δια των υπ΄ αυτών διατιθεμένων μέσων και προσφερόμενων υπηρεσιών αναλαμβάνουν τη μεταφορά – διακίνηση και τη διαμονή μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων (group) εντός και εκτός χώρας. Εκτός των τουριστικών γραφείων κανένας άλλος δεν έχει το δικαίωμα να προβαίνει στη διοργάνωση εκδρομών (κρατήσεις ξενοδοχείων, έκδοση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, μεταφορά) διότι  σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρηθεί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία 393/76, 2160/93 ότι εκτελεί παράνομο τουριστικό έργο, η οποία επισύρει σοβαρές κυρώσεις.
 Eπίσης, βάση του Ν. 2446/96 μόνο τα νόμιμα ειδικά τουριστικά λεωφορεία που ανήκουν σε γραφεία τουρισμού έχουν δικαίωμα να πραγματοποιούν τέτοιου είδους μεταφορές. Ο νόμος που διέπει τις μεταφορές των δημοτικών λεωφορείων είναι ξεκάθαρος για το έργο αυτών, και είναι ποινικά κολάσιμο να εκμισθώνονται επί χρήμασι.
 Παρακαλούμε να ελέγξετε εάν ο διοργανωτής της εκδρομής είναι νόμιμο τουριστικό γραφείο ή αλλιώς ποιο άτομο έχει προβεί σε ναύλωση του λεωφορείου, κράτηση του ξενοδοχείου, καθώς επίσης είσπραξη των χρημάτων και φυσικά εάν έχουν εκδώσει ως όφειλαν τις απαραίτητες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών. Επίσης παρακαλούμε να ελεγχθούν οι λίστες επιβατών, πρόγραμμα εκδρομής και εάν αυτές φέρουν τα διακριτικά νόμιμου τουριστικού γραφείου με σφραγίδα Α.Φ.Μ. και ΜΗΤΕ όπως ορίζεται από το Νόμο. Ακόμη να ελενχθεί ποιος εισέπραξε τα χρήματα από τους επιβάτες για τη μεταφορά τους με λεωφορείο του Δήμου.

Σας ενημερώνουνε ότι το πρωί στην αναχώρηση θα παραστεί κλιμάκιο του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας – Θράκης, καθώς επίσης και της Ομοσπονδίας Τουρισμού Βορείου Ελλάδος.

Παρακαλούμε να προβείτε για τα νόμιμα και να μας ενημερώσετε εγγράφως.


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                 Ο Γεν.Γραμματέα
 Χαραλάμπους Γιώτης                  Χρήστου Δημήτριος

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που κάνατε. Θα βοηθήσει και εμάς στην πάταξη κλοπής του τουριστικού έργου μας.

    Γιάννης Σαμιώτης
    Τουριστικός Πράκτορας Λέσβου

    ΑπάντησηΔιαγραφή