Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ



     Α.Π.  4769                                ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 21/04/2011

ΠΡΟΣ: ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  ΕΟΤ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ
 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ  ΤΜΗΜΑ ΚΗΠΩΝ
ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΗΠΩΝ
           
ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ

Έπειτα από καταγγελίες επιβατικού κοινού, το οποίο έχει πληρώσει σε ιδιώτη τη συμμετοχή του σε εκδρομή χωρίς να πάρει απόδειξη παροχής υπηρεσιών, σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 26/04/2011 θα πραγματοποιηθεί παράνομη οργάνωση 6μερης εκδρομής με προορισμό την Κωνσταντινούπολη – Προύσα - Τσανάκαλε.
Η αναχώρηση θα γίνει από το άγαλμα του Βενιζέλου στην Αριστοτέλους και ώρα 06:00 το πρωί.
Υπεύθυνη για την παράνομη αυτή οργάνωση εκδρομής φέρεται κάποια Κα Παυλίνα, η οποία όχι μόνο έχει ναυλώσει η ίδια τουριστικά λεωφορεία για την μεταφορά, αλλά έχει προβεί και στην κράτηση του ξενοδοχείου καθώς  και  στην είσπραξη των χρημάτων.
Επίσης παρακαλούμε σημειώσατε ότι τέσσερεις (4) από τους συμμετέχοντες στην εκδρομή θα μεταφερθούν παρανόμως (Ν. 2446/96 ) με Ι.Χ. λόγω πληρότητας θέσεων στα λεωφορεία, όπως μας καταγγέλλει το ίδιο το επιβατικό κοινό.
Βάση των καταγγελλομένων η εν λόγω κυρία φέρεται να προβαίνει κατ’ εξακολούθηση σε παρόμοιες παράνομες οργανώσεις εκδρομών. Είναι προφανές το φορολογικό έγκλημα που διενεργείται όταν οι κρατήσεις ξενοδοχείων γίνονται από ιδιώτη απ’ ευθείας, ή μέσω κάποιου τούρκικου τουριστικού γραφείου αφού,  δεν εκδίδονται οι νόμιμες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών από Ελληνικό γραφείο τουρισμού όπως ο νόμος ορίζει και εκδίδονται κάποια πλασματικά τιμολόγια με πολύ μικρά ποσά μόνο για τη μεταφορά, τα οποία  σε καμία των περιπτώσεων δεν αντιστοιχούν στην πραγματική αξία της εκδρομής  με αποτέλεσμα να υπάρχει φοροδιαφυγή του ΦΠΑ και του φόρου εισοδήματος

Τα τουριστικά γραφεία είναι σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν 393/76 νόμιμες οργανωμένες επιχειρήσεις οι οποίες δια των υπ΄ αυτών διατιθεμένων μέσων και προσφερόμενων υπηρεσιών αναλαμβάνουν την μεταφορά – διακίνηση και την διαμονή μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων (group) εντός και εκτός χώρας. Εκτός των τουριστικών γραφείων κανένας άλλος δεν έχει το δικαίωμα να προβαίνει στην διοργάνωση εκδρομών (κρατήσεις ξενοδοχείων, έκδοση εισιτηρίων, μεταφορά) διότι  σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρηθεί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία 393/76, 2160/93 ότι εκτελεί παράνομο τουριστικό έργο, η οποία επισύρει σοβαρές κυρώσεις.

Παρακαλούμε να ελέγξετε εάν ο διοργανωτής της εκδρομής είναι νόμιμο Ελληνικό τουριστικό γραφείο ή αλλιώς ποιο άτομο έχει προβεί σε ναύλωση του λεωφορείου, σε κράτηση του ξενοδοχείου, το πραγματικό ποσό τιμής συμμετοχής που εισπράχθηκε  από  τον κάθε εκδρομέα, και φυσικά εάν έχει εκδώσει ως όφειλε τις απαραίτητες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών. Επίσης παρακαλούμε να ελεγχθούν οι λίστες επιβατών, πρόγραμμα εκδρομής και εάν αυτές φέρουν τα διακριτικά νόμιμου Ελληνικό τουριστικού γραφείου με σφραγίδα Α.Φ.Μ. και ΜΗΤΕ όπως ορίζεται από το Νόμο.
Παρακαλούμε να προβείτε για τα νόμιμα και να μας ενημερώσετε εγγράφως.

Για το Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν.Γραμματέας                     

Χαραλάμπους Γιώτης          Χρήστου Δημήτριος                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου